10
Тенис
5
Predictions game
Forum
Commenter
Partager
Suivez-nous

Пуй се отказва от мача си от третия кръг на Уимбълдън!

Le 06/07/2024 à 11h44 par Guillem Casulleras Punsa
Пуй се отказва от мача си от третия кръг на Уимбълдън!

Лукас Пуй няма да се изправи срещу Алекс де Минаур в третия кръг на Уимбълдън в събота. Французинът беше принуден да се оттегли, след като премина медицински тестове, чиито резултати не бяха толкова благоприятни, колкото се очакваше.

От квалификациите насам той страда от травма в гърба и бедрото и вече беше близо до отказване срещу Танаси Кокинакис в предишния кръг. Той обясни това след мача си.

Лукас Пуй: "По време на квалификациите контузих квадрицепса (бедрото) и ме болеше гърбът, така че трябваше да компенсирам. Срещу Кокинакис целият ми екип ми каза да спра при 6:2 (загубен 1-ви сет). Казах си, че ако получа пробив, ще спра. Страхувах се да не влоша контузията си. Обадих се на физиотерапевта, който ме накара да продължа.

Промених играта си, като се опитвах да удрям поне 80% от първите си топки, без да се насилвам прекалено много. От този момент нататък се отпуснах. Възползвах се от възможностите, като бях много агресивен при връщането. И това проработи. Въпреки че той се контузи (Кокинакис контузи коляното си и трябваше да се оттегли в края на третия сет), аз наистина взех надмощие от края на втория сет нататък.

Беше ми казано да се откажа, за да не застрашавам лятото. Не знам какво имам (като контузия), така че ще направим някои тестове, за да си дадем шанс да бъдем възможно най-добре в събота."

FRA Pouille, Lucas  [Q]
0
AUS De Minaur, Alex  [9]
tick
Forfait
AUS Kokkinakis, Thanasi
6
5
2
FRA Pouille, Lucas  [Q]
tick
2
7
5
Lucas Pouille
125e, 472 points
Alex De Minaur
11e, 3620 points
Thanasi Kokkinakis
79e, 712 points
Коментари
334 missing translations
Please help us to translate TennisTemple